2009. január 8., csütörtök

kedvenc könyvek 2

Következő kedvencünk Locspocs – eredeti nevén Ruffen –, a kis tengeri szörny, aki úszni tanul és megszabadítja a bolygó hollandit.

Író: Tor Åge Bringsværd, mindegyik kötetet – Locspocs a kis tengeri szörny úszni tanul és Locspocs és a bolygó hollandi – Thore Hansen illusztrálta, Kozák Katalin fordította és a Móra adta ki. A miénk 1980-as és 1985-ös kiadás.

Itt olvasható a Dagbladet interjúja a szerzővel, itt pedig a Gyldendal oldala az illusztrátorról, itt pedig Győri Hanna könyvajánlója.Az úszni tanuló Locspocs története most Rozi kedvence, de a nagyok is szívesen belehallgatnak, ők is nagyon szerették annak idején. Teónak nagyon tetszett a könyv belső borítójára írt, tengeriszörnyformázta Locspocs-felirat, mindig végigvezett rajta az ujját, enélkül nem is kezdhettünk bele a mesébe.


Hanyi, és most Rozi is, a szörnyszámolást szerette nagyon.

„Rengeteg tengeri szörny él a szigeten. Még senki sem tudta megszámolni őket. (Talán te megpróbálhatnád!)” szól a felszólítás, és nekik, persze sikerül.

Nekem a rákhajcsavarós nagymama a kedvencem, ő az egyetlen, aki meg van győződve arról, hogy Locspocs nem marad örökre nyámnyila szörny, ki fogja nőni a víziszonyát.

A bolygó hollandis történet nagyobbaknak való, itt nem csak Locspocs a főszereplő, vele van kedvenc játékembere, Julis is. Ketten együtt szabadítják meg a hollandit a tenger királynőjének átka alól.Az idei farsangra innen vettük az ötletet, megpróbáljuk Hanyit tenger királynőjévé változtatni. Egyelőre csak az ötlet van meg, ha elkészül a jelmez, csinálunk róla fotót.

Itt a vége...

2009. január 7., szerda

absztrakt festő

Hi-hi és ha-ha.

Most olvasom az Alpha Mummy-n, hogy egy anyuka kiállíttatta a majdnem kétévesének a festményeit egy ausztrál galériában. Nem, nem úgy, hogy lefizette őket, sőt azt írják, hogy a mama nem is árulta el a művész korát a galéria vezetőjének.

A képeket 350-1000 ausztrál dollárért árulják.

A blogon hivatkozott eredeti cikk itt van. Itt olvasható a galéria vezetőjének magyarázata is.

Itt a vége...

2009. január 6., kedd

rejtvény

Update: köszönjük a kreatív, költői tippeket! Örömmel jelentem, hogy köztük van a helyes válasz is, ez pedig a KŐBÁNYA, ezúton is gratulálunk a nagynéninek!
Hogy mi a nyeremény? Én egy dedikált repróra gondoltam, mit szólsz?


Na, mit gondoltok, mi ez?
Várjuk a tippeket, eredményhirdetés szombat reggel.

Itt a vége...

2009. január 5., hétfő

pocakbaba

Hanussal csináltunk pocakbabát. Ilyen lett:

Itt a vége...